Hullámok kriptobefektetés. Szuperoptimisták lettek a kriptovilág hívői - Figyelő


Play-to-earn játssz és keress kriptovalutaként hirdették a néhány napja piacra került Squidet, amit a Netflix népszerű dél-koreai sorozata, a Squid Game inspirált.

robot valuta kereskedési rendszer

Rövidesen kiderült, hogy a Squid nem megbízható befektetés, hanem átverés. Ezzel sokan csak azután szembesültek, hogy a kriptovaluta árfolyama több ezer százalékkal nőtt, de hullámok kriptobefektetés vásárlók nem tudták eladni a valutájukat. Az efféle csalást a profi kriptobefektetők rug pull szőnyegkihúzás néven ismerik: akkor kerül rá sor, ha a digitálisvaluta-kibocsátó behúzza a befektetőket, majd felfüggeszti a kereskedést az új kriptovalutával, és lelép a vásárlók által befektetett pénzzel.

hogyan keres pénzt az ingyenes bitcoin

A Squid fejlesztői nagyjából 3,38 millió dollárt, azaz valamivel több mint egymilliárd forintot kerestek a bolton — írja a Gizmodo.

A play-to-earn kriptovalutákat úgy lehet megvásárolni, hogy a vásárló befizet egy hullámok kriptobefektetés, amit online játékokban használhat fel. A játékkal még több tokent nyerhet, amiket később más kriptovalutára vagy nemzetközileg elfogadott fizetőeszközre válthat.

kriptográfiai kereskedési jelek alkalmazás

A fejlesztők azt ígérték, hogy az online játék, amiben fel lehet használni a Squid-tokeneket, novemberben fog indulni. A kriptovaluta-szakértők hiába figyelmeztettek, hogy a Squid átverésnek tűnik, nem hallgattak rájuk.

Változás a kriptobefektetők viselkedésében

A Squid árfolyama múlt kedden 1 cent volt, de az érdeklődés hatására alig egy hét alatt dollárra nőtt a tokenek egységára. A hullámok kriptobefektetés szerint nemcsak az utalt átverésre, hogy a megvásárolt tokeneket nem lehetett eladni, hanem az is, hogy a Squid honlapja tele volt helyesírási és nyelvtani hibákkal.

Az oldal már nem érhető el, és a tokeneket reklámozó közösségimédia-kampány is leállt. A kriptovilágban a pumpálj-majd-dobd-el sémák igencsak gyakoriak, és a befektetők általában tágra nyílt szemmel ugranak rájuk, remélve, hogy meglovagolhatják a hullámot, és gyors profitra tehetnek szert a befektetésük eladásával, mielőtt összeomlik az árfolyam.

hogyan fektess be a kanadai bitcoin részvényekbe

Prasad szerint fontos, hogy a vásárlók legyenek óvatosak a kriptovaluta-alapú befektetésekkel, mert az ágazatnak szinte egyáltalán nincs felügyeleti hullámok kriptobefektetés, így a csalók is csak nehezen vagy sehogyan sem számoltathatók el. Kapcsolódó cikkek a Qubiten:.

Beeple szóban forgó alkotása.