Delta kriptobefektetés. Beszállnak a nagypályás befektetők a kriptoőrületbe – Már tényleg mindenkinek csak a bitcoin kell?


Az ország nagy részén áram sincs, de bitcoinnal fizetnének A Közép-afrikai Köztársaság döntése a kriptobefektetőket is meglepetésként érte.

kezdődő bitcoin befektetés bitcoin kereskedés mit kell tudni

Tegnap, Szerző: Delta kriptobefektetés Bálint Tegnap, Szerző: Kosztolányi Bálint Amikor tavaly El Salvador elsőként hivatalos fizetőeszközzé nyilvánította a bitcoint, a kriptók rajongói ünnepeltek, ám amikor a múlt héten másodikként a Közép-afrikai Köztársaság is így döntött, inkább az értetlenség uralkodott még a bitcoin legnagyobb rajongói körében is — olvasható a Reuters összeállításában.

Ez nem is csoda, hiszen míg az El Salvador élén álló Nayib Bukele erről először a Miamiban tartott bitcoinkonferencián beszélt és igyekezett megnyerni magának a médiát is, addig az afrikai ország mindössze egy közleményt delta kriptobefektetés ki a lépésről.

A kriptovaluta elterjedésének ráadásul sokkal nagyobb akadályokkal kell szembenéznie ott, hiszen mindössze 11 százalék rendelkezik internettel az országban, és az áram is csak a lakosság 14 százalékát éri el.

forex kereskedési jelek ingyenes legjobb ingyenes alkalmazás bitcoin és kriptokereskedelemhez

Fotó: Shutterstock Éppen ezért nem világos, hogy a lépésnek mi lehet az értelme, és hogy az milyen előnyökkel járhat az ország számára. Míg El Salvador az országban található geotermikus áramot használja a kriptók bányászatára — ami nem delta kriptobefektetés versenyképes egyébként az így termelt elektromosság magas delta kriptobefektetés miatt —, addig az afrikai ország esetében célszerűbb lenne először a lakosságot ellátni villamossággal.

Szemben a dél-amerikai országgal, a Közép-afrikai Köztársaság még azt sem kísérelte meg, hogy a döntést megelőzően megkörnyékezze a kriptobefektetők kegyeit.

melyik kriptovaluta hosszú távú befektetéshez a legforróbb befektetés a kriptoval kapcsolatban

Az infrastrukturális és technikai korlátok mellett más jelei sincsenek annak, hogy az ország lakossága különösebben érdeklődne a kriptoeszközökkel kapcsolatos befektetések iránt, és a Chainanalisys blokkláncelemzéssel foglalkozó vállalat sem jelezte, hogy különösebben kiugró forgalmat bonyolítanának Afrika közepén kriptókban.

A leginkább hihetőnek tűnő magyarázat szerint az ország döntése az afrikai valutaközösségi frank felé lehet jelzés.

nyereség a bitcoin határidős ügyletekben kriptovaluta bróker euró

A hat közép-afrikai ország által használt, eredetileg a francia frankhoz, ma már az euróhoz kötött fizetőeszköz és az ahhoz kapcsolódó gyarmati örökség persze lehet problémás, ám rendkívül csekély a valószínűsége, hogy a közeljövőben a bitcoin azt leválthatja. Az afrikai ország döntése így inkább csak szimbolikus gesztusként értelmezhető.

bitcoin befektetési brosúra fektessen be a bitcoin forbes-ba