Blokklánc kriptobefektetés, Bejegyzés navigáció


blokklánc kriptobefektetés legújabb bitcoin befektetési oldalak

Az ország nagy részén áram sincs, de bitcoinnal fizetnének A Közép-afrikai Köztársaság döntése a kriptobefektetőket is meglepetésként érte. Ez nem is csoda, hiszen míg az El Salvador élén álló Nayib Bukele erről először a Miamiban tartott bitcoin-konferencián beszélt és igyekezett megnyerni magának a médiát is, addig az afrikai ország mindössze egy közleményt adott ki a lépésről.

A kriptovaluta elterjedésének ráadásul blokklánc kriptobefektetés nagyobb akadályokkal kell szembenéznie ott, hiszen mindössze 11 százalék rendelkezik internettel az országban, és az áram is csak a lakosság 14 százalékát éri el.

blokklánc kriptobefektetés bináris opciók demo számla

Fotó: Shutterstock Éppen ezért blokklánc kriptobefektetés világos, hogy a lépésnek mi lehet az értelme és hogy az milyen előnyökkel járhat az ország számára. Míg El Salvador az országban található geotermikus áramot használja a kriptók bányászatára — ami nem feltétlenül versenyképes egyébként az így termelt elektromosság magas ára miatt — addig az afrikai ország esetében célszerűbb lenne először a lakosságot ellátni villamossággal.

WARREN BUFFETT $25 SEM ADNA A BITCOINÉRT [Elmondom miért]

Kriptokereskedő böngésző a dél-amerikai országgal, a Közép-afrikai Köztársaság még azt sem kísérelte meg, hogy a döntést megelőzően megkörnyékezze a kriptobefektetők kegyeit. Az infrastrukturális és technikai korlátok mellett más jelei sincsenek annak, hogy az ország lakossága különösebben érdeklődne a kriptoeszközökkel kapcsolatos blokklánc kriptobefektetés iránt, és a Chainanalisys blokklánc elemzéssel foglalkozó vállalat sem jelezte, hogy különösebben kiugró forgalmat bonyolítanának Afrika közepén kriptókban.

Please wait while your request is being verified...

A leginkább hihetőnek tűnő magyarázat szerint az ország döntése az Afrikai valutaközösségi frank felé lehet jelzés. A hat közép-afrikai ország által használt, eredetileg a francia frankhoz, ma már az blokklánc kriptobefektetés kötött fizetőeszköz és az ahhoz kapcsolódó gyarmati örökség persze lehet problémás, ám rendkívül csekély a valószínűsége, hogy a közeljövőben a bitcoin azt leválthatja.

blokklánc kriptobefektetés kriptovaluta kereskedés 2020

Az afrikai ország döntése így inkább csak szimbolikus gesztusként értelmezhető.